Отопление с пелети

Отопление с пелетни котли, пелетни камини и пелетни горелки на Burnit - Сънсистем

В последните години в има бързо развитие на технологиите за отопление. Ако до преди 10-15 години в Европа природния газ на практика нямаше алтернатива, като удобство и месечни разходи, иновациите в климатичните системи и системите на пелети, като пелетни камини и котли оборудвани с горелки предназначени за изгаряне на пелети,  доведоха нещата до там, че да гледаме на тях като все по-подходящ метод за отопление.

Коефициентите на трансформация на ел. мощност в топлинна са вече масово над 4, т.е. на 1 единица консумирана електрическа такава, се отдават 4 единици топлинна, което директно води до сериозни икономии на средства.

Биомаса или по известни като пелети, са пресовани под високо налягане (без използване на слепващи съставки) дървесни стърготини, които обикновено се явяват отпадък от дървообработващата промишленост. Приема се, че са екологично гориво, защото са въглеродно неутрални. Чрез различни електронни компоненти процесът на горене е напълно автоматизиран и не изисква никаква човешка намеса, без това да влияе на уюта.

Отопление с пелетни камини, пелетни котли и пелетни горелки

„А1 Енерджи” се стреми да следва тези тенденции и да предлага възможно най-интелигентните решения.

Нашата компания предлага климатичните системи на световния лидер „Мицубиши”, както и системите за отопление на биомаса на „Сънсистем” и „Биотех“.

„А1 Енерджи” предлага пелетни горелки, които са съвместими с почти всички котли на твърдо гориво. Безжичните стайни термостати или вградените седмични програматори спомагат за прецизно регулиране на температурите в помещенията, осигуряват битовата гореща вода и постигат максимален комфорт за потребителите при минимизиране на разходите за отопление.
Пелетните горелки на нашата фирма покриват изключително широк диапазон (от 10 до 1000 Kw), превръщайки ги в предпочитан начин за отопление за различен тип сгради (от еднофамилни къщи до средно големи хотели).

За разлика от пелетните горелки, които монтирани към котел изискват отделно помещение, пелетните камини могат да се монтират в жилищни помещения. С изчистения си и стилен дизайн с вграден бункер, със своите дистанционни управления за пускане и спиране или за регулиране на температурата, с красотата на живия огън и уютната топлина, която излъчват, пелетните камини могат да намерят място във всеки един хол или спалня, а с мощните си водни ризи осигуряват осигуряват температурния комфорт във всяко едно помещение, както и битовата гореща вода.

Като одобрен инсталатор по Програмата за енергйина ефективност, фирмата ни дава възможност на своите клиенти да получат 20% безвъзмездна помощ. За повече информация, виж www.reecl.org

Спецификации и цени на котли на твърдо гориво, пелетни котли, пелетни горелки и пелетни камини:

Пелетни камини

Пелетнaта каминa е удобно решение за отопление. За камината не е нужно отделно инсталационно помещение.

Тя е с компактни размери, лесна за инсталиране и експлоатация.

С елегантния си дизайн, топлина и живия огън камината е подходяща за всяко жилищно помещение, ресторант или лоби на хотел.

Виж още
Пелетни горелки

Пелетните горелки са предназначени за изгаряне на дървесни пелети, като позволяват високоефективен и екологично чист горивен процес. Разполагат с вградени микропроцесорно управление, самопочистваща система и вътрешен шнек, автоматизирано запалване, което е гаранция за перфектна експлоатация и оптимално изгаряне на горивото.

Виж още
Пелетни котли

Пелетния котел с монтирана пелетна горелка и бункер за биомаса е подходящ за отопление на средни и големи помещения с изгаряне на дървесни пелети.

Котлите могат да се адаптират към режим изгаряне на пелети с няколко допълнителни елемента.

Пелетните котли на Сънсистем са тествани и одобрени съгласно европейски норми.

Виж още
Котли на твърдо гориво

Котлите на твърдо гориво са стоманени и се използват за отопление на средни и големи помещения.

Предназначени са за твърдо гориво, като дърва, дървесни брикети и въглища, но имат възможността да се постави горелка за пелети, газ или нафта.

Мощноста им варира от 20 до 1000 kW, което дава възможност за гъвкав избор в зависимост от нуждите и рзмера на отопляемата площ.

Виж още
Пиролизни котли

Пиролизните котли са високоефективни, икономични и екологично чист метод за отопление на средни и големи помещения.

Те са с интуитивно управление, регулируема мощност и сигурни механизми за безопасност.

Благодарение на пиролизния принцип на изгаряне на дървесината котелът достига ефективност над 90%.

Водната риза обгръща изцяло горивната камера за максимално оползотворяване на отделената топлина.

Виж още
2.78 / 18
 

Попитай за консултация А1 Енерджи

Телефон за консултация 088 820 85 25

Aко сте затруднени в избора си, не можете да вземете сами решение, за това какво точно Ви трябва, не се колебайте да се обърнете към нас за консултация

Попитай за консултация