Слънчеви Колектори

Характеристики на Слънчеви Колектори

Слънчеви Колектори - А1 Енерджи

Слънчеви Колектори

За една година Земята получава от Слънцето около 1,96.1021 килокалории лъчиста енергия, която е към 10 пъти повече от всички нейни енергийни запаси взети заедно. Използването на слънцето за енергийни цели е познато от древността. То е най-големият напълно възобновяем ресурс за производство на електроенергия.

Технологиите за затопляне на вода от слънцето Слънчеви Колектори, имат по-висока ефективност, в сравнение с други слънчеви технологии за използването на енергията на слънцето. Ефективността зависи от избора на място и разположение на слънчевите колектори.

Затоплянето на вода от слънцето е подходящо, както за промишлени цели, плувни басейни, так и за подгряване на вода за битови нужди, а дори и за подгряване на самите сгради, чрез различни видове отоплителни тела. Слънчеви Колектори за топла вода са един от най-разпространените и модерни методи за енергоспестяващо подгряване на вода. те основно биват плоски и вакуумно-тръбни.

Технологията е различна, но целта е една и съща, практиката обаче показва, че вакуумно-тръбните колектори на годишна база дават по-високо производство на топла вода.

Използването на слънчеви колектори в комбинация с пелетна камина и бойлер със серпентина е гаранция за енергийна независимост целогодишно и ви гарантира ползването на топлина и топла вода през цялата година, а първоначалните инвестиции се изплащат много бързо поради ниските разходи с които се характеризира системата.

Вижте още спецификации и цени:

  • Техническа информация и цени на всички Вакуумно-тръбни Слънчеви Колектори – Сънсистем – Свали тук
  • Техническа информация и цени на всички Плоски Слънчеви Колектори – Сънсистем – Свали тук
  • Техническа информация и цени на всички Плоски Слънчеви Колектори – Елдом – Свали тук
  • Техническа информация и цени на всички Плоски Слънчеви Колектори – Теси – Свали тук

Видове слънчеви колектори

Плоски Слънчеви Колектори

Плоските слънчеви колектори  могат да бъдат на неселективни и селективни, като едиствената, но съществена разлика е в покритието на абсорбиращия слой

Покритието на неселективните колектори обикновено е прахово боядисана черна ламарина, а при селективния вид – високоселективно покритие, поглъщащо над 95% от слънчевите лъчи.

Виж още
Вакуумно-тръбни Слънчеви Колектори

Вакуумно-тръбните Слънчеви Колектори биват 2 вида – с директно протичане и с термопатрон.

При колектори с директно протичане, топлоносещата течност циркулира в медни тръби, които са положени във вакуумни такива, а загрятата течност се акумулира в събирателна тръба, разположена перпендикулярно на вакуумните тръби.

Виж още

Референции за изграждане на слънчеви колектори

 

Референция Община Ружинци

Община Ружинци издава настоящата референция на А1 Енерджи ЕООД в уверение на това, че през месец януари 2018 година, дружеството изпълни качествено и в срок доставка и монтаж на инсталация за битова гореща вода със слънчеви колектори за нуждите на Дом за стари хора в село Дреновец, общ. Ружинци.

Още..

2.79 / 60
 

Попитай за консултация А1 Енерджи

Телефон за консултация 088 820 85 25

Aко сте затруднени в избора си, не можете да вземете сами решение, за това какво точно Ви трябва, не се колебайте да се обърнете към нас за консултация

Попитай за консултация