Пелетни камини

Пелетни камини Burnit

Отоплението с Пелетни камини е много практично и е подходящо за почти всеки имот.

Едно от най-големите предимства на пелетните камини е, че не се налага обособяване на специално помещение за поставянето и, защото камината може да бъде поставена в обитавана част от жилището или офиса ви, например в хола или всекидневната.

Пелетни камини - А1 Енерджи

Пелетни камини

Пелетната камина е с малки размери и монтажът и е сравнително лесен.

Работата с пелетната камина,  поддръжката и употребата в домашни условия е лесна и всеки може да се справи с нея.

Пелетни камини имат елегантен външен дизайн и поставянето и във всекидневно помещение в дома ви или в определен кът на вашето заведение или хотел, би придал с пламъците си за топлота и уют в помещението. Пелета камина е перфектният метод за отопление през студените зимни, есенни и пролетни дни, подходяща е както за малки апартаменти, така и за големи къщи ресторанти, детски градини, домове за възрастни хора и заведения.

Пелетни камини може да се поставят директно в отопляемото помещение или да бъде изградена отоплителна инсталация посредством радиатори и водна риза към пелетния котел, като самия котел се монтира в специално обособено място.

Чрез пелетни камини оборудвани с водна риза може да затоплите както всички стаи посредством радиатори, така и само определени стаи, това става с изграждането на резпределителен възел в който може да включвате и изключвате определени радиатори, в зависимост от желанието ви да затоплите конкретно помещение. Отоплението с пелети и камина е сравнително най-евтин, и най-екологично чист вариант, който може да изберете спрямо предлаганите на пазара отоплителни средства.

Предлагани от А1 Енерджи ЕООД пелетни камини

Пелетнa каминa BURNiT PD Comfort 8 Kw

Пелетни камини BURNiT PD Comfort 8 Kw е подходяща за всеки дом. Може да бъде поставена във всеки хол или всекидневна и с сравнително малките си размери и лесна експлоатация ще превърне домът ви в уютно и топло място в което да  се чувствате комфортно.

Виж още
Пелетнa каминa BURNiT PD Comfort 10 Kw

Пелетни камини BURNiT PD Comfort 10 Kw е подходяща за всяко жилище, хотел или заведение. С малките си размери тя може да бъде поставена навсякъде, така че да допринесе за подходящо затопляне на помещението.

Виж още
Пелетнa каминa BURNiT PD Comfort 13 Kw

Пелетни камини BURNiT PM Comfort 13 Kw Plus подходяща за малки и големи апартаменти и къщи, както и заведения или хотели. Монтират се в обитаемото помещение и спестява нуждата от помещение специално подготвено за камина.

Виж още
Пелетнa каминa BURNiT PM Comfort 25 Kw

Пелетни камини BURNiT PM Comfort 25 Kw Plus е подходяща за големи помещения в дома, заведение или хотел. Мощността на камината позволява затопляне на сравнително големи помещения, като монтажът се извършва в самото помещение.

Виж още
Пелетна камина BURNiT PМ-B Comfort 13 Kw

Пелетни камини BURNiT PM-B Comfort 13 Plus разполага  с топлоизолирана плътна врата и може да бъде поставена на балкон, който е заветрен така че да не замръзва, или специално за целта помещение.

Виж още
Пелетна камина BURNiT PМ-B Comfort 25 Kw

Пелетни камини BURNiT PM-B Comfort  25 Plus е подходяща за големи площи, като монтажа се извършва на специално за целта помещение. Горивната камера е защитена с водна риза гарантирайки по-добрата ефективност на камината.

Виж още

Пелетни камини в комбинация със слънчеви колектори

Пелетни камини и слънчеви колектори - А1 Енерджи

Пелетни камини и слънчеви колектори

 

Комбинацията на пелетни камини, парна инсталация, бойлер със серпентина и слънчеви колектори, ви гарантират целогодишно използването на екологично чист и евтин начин, за осигуряване на топлина и топла вода в дома Ви.

Тази система ще ви направи енергийно независими и ще ви помогне да намалите сметките за ток драстично.

Освен че отоплението с пелетни камини излиза по евтино за семейния бюджет, то е и много по чисто и не изисква свръх усилия за да се почисти пепелта или други замърсявания.

Времето за обслужване на една камина на пелети от 13 до 45 киловата е около 10 минути на ден – 5 минути за зареждане с пелети, и 5 минути за почистване със прахосмукачка за пелетна камина.

Самия процес на изгаряне на пелетната горелка в камината или котела, е усъвършенстван до такава степен, че изгаря почти напълно до 98 процента от подаваните му пелети, и затова не се налага изхвърляне на купища пепел, както е при алтернативните печки на твърдо гориво – на дърва и въглища.

Пелетни камини са предпочитан метод за отопление дори и в малки апартаменти, защото дизайна им, липсата на опушеност поради ниските количества на изгорели газове, липсата на замърсители, произтичащ от други видове горива, позволяват едно чисто и елегантно използване на отделяната от камината топлина.

Коефициента на полезно действие на пелетни камини е от 89 до 95 процента, което е един от най високите КПД та спрямо предлаганите на пазара отоплителни средства.

 

Характеристики на Пелетни камини - А1 Енерджи

Характеристики на Пелетни камини

Характеристики на Пелетни камини:


2.98 / 47
 

Попитай за консултация А1 Енерджи

Телефон за консултация 088 820 85 25

Aко сте затруднени в избора си, не можете да вземете сами решение, за това какво точно Ви трябва, не се колебайте да се обърнете към нас за консултация

Попитай за консултация